Moderátoři: smith

Profilový obrázek
krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

#41 2. 3. 2009, 21:43

Jafánek, jsme lidi, domluvíme se ouplně jasně😃 Jinak jsem většinu uploadoval, ale na server, kde to mají uloženo jen 30 dní, tak to potom můžu namrskat jinam. Olivere, toho Halačku jsem naskenoval za sobotu a neděli, dnes jsem to ořezal a upravil, je to opravdu celkem v dobré kvalitě. Zkoušel jsem schválně jednu stránku naskenovat v 600 DPI a i na zvětšení 250% měla stejné kontury, jako sken v 300 DPI. Ono to je tím, že z toho papíru to lepšejší😉 nevyleze....

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#42 2. 3. 2009, 21:50

kacuro by měl zájem o toto:

Z. Nechanický - Matyas Korvin a jeho mincovnictví v zemích Koruny české
Z. Nechanický - Mince nových Čech
J. Hásková - Úvod do problematiky denárového období
J. Hásková - Česká mince v době románské
J. Smolík - Pražské groše a jejich díly (tohle jen pokud je to naskenované lépe, než to co tu koluje ...)

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#43 2. 3. 2009, 21:53
Jafánek, jsme lidi, domluvíme se ouplně jasně😃 Jinak jsem většinu uploadoval, ale na server, kde to mají uloženo jen 30 dní, tak to potom můžu namrskat jinam. Olivere, toho Halačku jsem naskenoval za sobotu a neděli, dnes jsem to ořezal a upravil, je to opravdu celkem v dobré kvalitě. Zkoušel jsem schválně jednu stránku naskenovat v 600 DPI a i na zvětšení 250% měla stejné kontury, jako sken v 300 DPI. Ono to je tím, že z toho papíru to lepšejší😉 nevyleze....

krokodill napsal/a:

...Jinak jsem většinu uploadoval, ale na server, kde to mají uloženo jen 30 dní...

zkus uloziste.com...

no urcite to bude lepsi nez nic🙂 doufam, ze patris k tem, co grafice aspon trochu rozumej... kdyby mel jeste nekdo scanovaci zachvat, at udela nejdriv vzorek a poradi se (pokud chce samozrejme)...

Profilový obrázek
krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

#44 2. 3. 2009, 23:15

Uloziste.com je také pouze na 30 dnů, pak se to automaticky maže. http://files.uloziste.com/72da0d29073c6741/ - zatím....😉

Profilový obrázek
krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

#45 2. 3. 2009, 23:25

Jo a ta stránka 447 je tam proto, aby bylo vidět, v jaké kvalitě je Halačka...

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#46 2. 3. 2009, 23:33

krokodill: díky, akorát jsi to mohl drobet ztmavit, aby se to lépe četlo ... je to dost světlé ....

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#47 2. 3. 2009, 23:43

jj, pisou 30 dni, ale nekde psali, ze to tam bezne zustava vyrazne dyl...

stranka 447 ukazuje, ze to mas celkem ok🙂 konecne nekdo dalsi, kdo umi pouzit scaner...

koukal sem, ze tam mas mince novych cech (predpokladam, ze je to falc)... jesli jo, je to dalsi zbytecna prace, at uz moje nebo tvoje... mam ji taky, chybi me uz jen obsah, jen to proste nestiham... kruci, kdyz uz budes ty nebo nekdo jinej neco dalsiho delat, reknete predem, co delate, misto toho sem ja moh nechat udelat a pak zpracovat neco uplne jinyho a nebo sem moh travit cas vylozene necim jinym... 😠

toho, co by se hodilo zpracovat je dost na to, aby se delali veci dvojmo... tobe je to mozna jedno, ze stravis nekolik hodin nad digitalizaci... me to kazdopadne jedno neni...

Profilový obrázek
krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

#48 2. 3. 2009, 23:47

No jo, jenže to jsem nedokázal🙄 Skenoval jsem to v Acrobatu a ty knihy byly tak sešlé, že to je takové. Halačka i Cach jsou OK😃

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#49 2. 3. 2009, 23:54

krokodill napsal/a:

Skenoval jsem to v Acrobatu a ty knihy byly tak sešlé, že to je takové...

tak to sem te asi prechvalil

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

#50 2. 3. 2009, 23:59
jj, pisou 30 dni, ale nekde psali, ze to tam bezne zustava vyrazne dyl... stranka 447 ukazuje, ze to mas celkem ok🙂 konecne nekdo dalsi, kdo umi pouzit scaner... koukal sem, ze tam mas mince novych cech (predpokladam, ze je to falc)... jesli jo, je to dalsi zbytecna prace, at uz moje nebo tvoje... mam ji taky, chybi me uz jen obsah, jen to proste nestiham... kruci, kdyz uz budes ty nebo nekdo jinej neco dalsiho delat, reknete predem, co delate, misto toho sem ja moh nechat udelat a pak zpracovat neco uplne jinyho a nebo sem moh travit cas vylozene necim jinym... 😠 ...

Mě to také není jedno, ale podívej se vejš. Chtěl jsem nějaké knihy a nikdo se mi neozval. Tak jsem se rozhodl nikoho nedoprošovat, navštívil jsem knihovnu v H. K. a začal skenovat. Další věci, co si tam chci půjčit a postupně naskenovat, je několik dílů numismatických sborníků (mají tam r. 72, 73, 75, 76, 79, 83, 86 a 89). A pak se dál uvidí....

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.