Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#31 24. 2. 2015, 11:43

Marťanská kronika Ray Bradbury

cyklus povídek, fiktivní kolonizace Marsu.

Sci-fi nemusím, ale tohle čtu cca 1x za rok, knížku jsem podědil. Pěkná knížka, klasika. Vždy ve mě vzbuzuje hodně pocitů povídka, kde jsou všichni osídlenci/lidé z Marsu evakuováni a na jednoho se zapomene, byl někde v horách. Vrátí se a všechny obří města úplně prázdný, tak chodí po domech, jí v obchodech, bloumá po prázdnejch ulicích a hledá dalšího člověka.. obvolává z telefoního seznamu jména, až jednou uslyší v dálce zvonit lelefon..

i další povídky jsou vymakaný

Profilový obrázek
Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

#32 24. 2. 2015, 13:16

Souostroví gulag jsem četl všechny tři knihy, Solženicynovi je vyčítáno, že psal příliš měkce!
Tak to asi opravdu nebude nic pro mně....

Tímto jsem začínal.
Když koupíš první díl, tak dokoupíš i ostatní

Díky za doporučení až bude čas a nálada tak zkusím a uvidíme jestli zachutná😉

Marťanská kronika Ray Bradbury
No je zajímavé, že mně tohle vyloženě zklamalo - ale je pravda, že jsem to četl ještě jako náctiletý a nebyl jsem možná dost vyzrálý pro tyhle niterné prožitky😃 To už mně víc chytlo 451 stupňů Fahrenheita.

Jinak pokud jde o sci-fi tak mne příjemně překvapilo dílo P.K. Dicka - vůbec jsem nechápal o co jde, pak jsem to pochopil a pak jsem zase zjístil, že nic nechápu a všechno je je jinak a zajímavější😃

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#33 24. 2. 2015, 16:40

ked ste pri knihach ma doma niekto tuto knizku?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#34 25. 2. 2015, 15:41

Anthony Burgess - Mechanický pomeranč
Daniil Charms - Bába (a další povídky)
Charles Bukowski - Ženy
L.F. Hagen - Tak to bylo, tak to je

... aneb zlatá gymnaziální léta, když byl čas a chuť na čtení...

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#35 26. 2. 2015, 06:21

Leopold I., Život a vláda barokního Habsburka

Jiří Mikulec

Právě rozečteno, prvních pár kapitol, komplexní životopis Leopolda.

Každej kdo sbírá Leopolda nebo se o Habsburky zajímá, povinnost.
Hned na začátku pro mě zajímavý informace, skon Ferdinanda IV, trápení Ferdinanda III., otce Leopolda atd.

Nová knížka za 100Kč, v antikách jsem viděl za 300, ale hodina gůglování a jedno menší knihk. mělo a možná ještě má v zásobě.😉

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#36 26. 2. 2015, 06:22

babygulka to bych si přečetl. jdu pohledat.

I když název je divnej, Čechy byly násilně obsazený Německem, tj bych spíš definoval Český nacismus a kolaborace.

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#37 26. 2. 2015, 08:09

Kniha, ke které se stále vracím se jmenuje "Osud trůnu habsburského", kterou napsali Jan Galandauer a Miroslav Honzík. Vyšla v několika vydáních (mám třetí z roku 1985) a co o tomto svém díle píší sami autoři?, cituji:

"Tato kniha není pokusem o vědecké zpracování dějin habsburské monarchie. Náš cíl je mnohem skromější. Chceme přístupnou formou přiblížit čtenáři roli, kterou Habsburkové v českých a evropských dějinách hráli."

A to se autorům opravdu podařilo, na 397 stranách se dočtete o prvních zmínkách o rodu Habsburků (hrad Habichtsburg na soutoku řek Aary a Reusy), o Otovi I. Habsburském, který v roce 1090 je poprvé úváděn jako hrabě, až po rok 1979 kdy Otto Habsburský byl zvolen poslancem Evropského parlamentu.

Kniha je doplněna 70 fotografiemi, 48 obrazových příloh (například erby habsburských zemí, mapy), přehledné tabulky (Habsburkové na českém trůně, na španělském trůně, data z dějin habsburského rodu).

Doporučuji všem zájemcům o habsburské dějiny a i když tato kniha není vědecká publikace, přesto stojí za přečtení.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#38 26. 2. 2015, 08:14

Paul napsal/a:

Leopold I., Život a vláda barokního Habsburka

Jiří Mikulec

Právě rozečteno, prvních pár kapitol, komplexní životopis Leopolda.

Každej kdo sbírá Leopolda nebo se o Habsburky zajímá, povinnost.
Hned na začátku pro mě zajímavý informace, skon Ferdinanda IV, trápení Ferdinanda III., otce Leopolda atd.

Nová knížka za 100Kč, v antikách jsem viděl za 300, ale hodina gůglování a jedno menší knihk. mělo a možná ještě má v zásobě.😉

hledal jsem to tak cca půl roku rok dozadu. jedniné co jsem našel mi na dotaz napsali, že ji nemají. budu proto rád za info (mailem). díky.

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#39 26. 2. 2015, 08:24

Voloda16 napsal/a:

hledal jsem to tak cca půl roku rok dozadu. jedniné co jsem našel mi na dotaz napsali, že ji nemají. budu proto rád za info (mailem). díky.

Jasný, letí ti mail. Já jí hledal dost usilovně už před rokem a před Vánocema znova, chtěl jsem jí za každou cenu. Masivní hodinový gůglování a zadařilo se, koukám že jí ještě maj v nabídce za 139 Kč. NOVOU! snad nějakýho spekulanta nenapadne jí vykoupit a prodávat za víc, já bych dal i 300 z antiku, kdybych nenašel tuhle nabídku.

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#40 26. 2. 2015, 08:30

+Zboží označené *** není momentálně v tomto počtu skladem.
Přesto ho můžete objednat, bude Vám doručeno bezprostředně po naskladnění.

asi už špaténka 😞

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.