Našel jsem na internetu tento obrázek. Předem se omlouvám za nekvalitní detail podpisu, ale lepší neměli. Podpis vypadá jako V. Páral. Nevíte, zda Vladimír Páral také maloval?
Obrázky:
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Jaromír, coby Boskovický usedlík, by možná mohl něco vědět, anebo zjistit o jistém Vojtechu Páralovi, druhdy - v první půlce 20. století, místním pověstném malířském samoukovi. Sice maloval spíše zajímavě naivistickým způsobem, ale bažanta by určitě "splácal" spíš než exhibicionistický Vladimír Páral. Ten by se s přírodním motivem určitě nepáral😋

Zrovna včera jsem byl v Letovicích, kde Vojtěch Páral působil, ale nevím o něm nic. Jedině se zeptat místní galeristky paní Synkové. Na místním bleším trhu na zámku byla na prodej tak stovka podobných obrazů. Byl tam ale třeba Lhoták (tužka na papíře - rozměr cca 50x30cm za 5.900,-Kč), nedal bych za něj ani 10% této ceny. Ale byly tam i další zajímavosti: Pamětní mince Stalina a Gottwalda v neuvěřitelně špatném stavu po 500,-Kč, špinavé zmačkané bankovky z let 1960 -1990 po 30-50,-Kč, totálně zrezivělý pomačkaný děravý kanystr se zbytkem původní malby za 500,-Kč a jiné lahůdky. Také volně sypané razítkované známky odlepené z dopisů po 1,-Kč/ks.
Nejzajímavější je rozhodně postupně rekonstruovaný zámek současným majitelem B. Vavříčkem. Je neuvěřitelné, co tento boskovický vetešník dokázal. Když si vybavím, že oprava vily Tugendhat stála 180 milionů s nevalnými výsledky, jak tento před rekonstrukcí totálně zdevastovaný a minimálně 30x větší objekt dokázal B. Vavříček opravit, tak klobouk dolů.

Dávám odkaz na Letovický zámek s výstavou Jaromíra Šimkůje, se kterým jsem kdysi chodil do výtvarného kroužku http://www.zamekletovice.cz/fotogalerie-vystava-jaromir-simkuj.php

hmm, moc pěkně opravováno zdá se...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

=Jaromir]
Zrovna včera jsem byl v Letovicích, kde Vojtěch Páral působil, ale nevím o něm nic. Jedině se zeptat místní galeristky paní Synkové. Na místním bleším trhu na zámku byla na prodej tak stovka podobných obrazů. Byl tam ale třeba Lhoták (tužka na papíře - rozměr cca 50x30cm za 5.900,-Kč), nedal bych za něj ani 10% této ceny.
Originální Lhotákova kresba tužkou či tuší by při daném rozměru stála cca o nulu víc...
To bude asi pěkný vykuk, tan pan nový zámecký pán😋 Kdo ví, čím a jak ten zámecký komplex vyspravil a zalátal...
Nějaký (polo) naivistický obrázek Vojtěcha Párala bych si klidně opatřil. Ty Boskovice v jeho podání vypadají velmi přívětivě😉

Jen vím, že dokázal Rakušákům prodávat za statisíce obrazy od nějakého neexistujícího umělce. Bylo to před pár lety v televizi, ale nechce se mi to hledat. Zda ten Lhoták byl pravý, nedokážu posoudit, pro mne to byla katastrofa. Ale třeba by mne nějaký znalec vyvedl z omylu a vysvětlil mi, jak užasné je to dílo.

Ne, působilo to jako skica - pár tahů tužkou, bez stínování na zažloutlém výkresu, formát něco mezi A2-A3. Škoda, že jsem s sebou neměl foťák, ale podobný dojem na mne před pár lety udělaly 2 skicy od Zrzavého na toaletním papíru cca 15 x 10cm prodávané po 16.000,-Kč.
Jinak o obrazech od neexistujícího malíře, které za statisíce prodával B. Vavříček Rakušákům by se snad něco dalo dohledat na Internetu. Byl o tom před pár lety pořad v televizi.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.