Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Moc Vaší odpovědi nerozumím. Asi jsem se hloupě zeptala. :-( Já vím, že by se to dalo použít na leccos, třeba na špinavé ponožky, ale mě spíš zajímalo, co to je. Předpokládala jsem, že to je váza, jenže jsem prošla stovky obrázků a desítky stránek a našla jsem snad jedinou nádobu, která by měla podobné proporce. Všechny s podobně výrazným "podstavcem" mají "tělo", které se směrem nahoru rozšiřuje, a ne naopak jako u této vázy. Tak mě to znejistělo. A pak taky ta "bimbající" ucha připomínající náušnice. To jsem také na žádné váze neviděla. Přijde mi to nepraktické. Proto jsem se zeptala. A navíc samozřejmě netuším, jaké různé prodejny před čtyřiceti lety s podobným zbožím existovaly. Pradědeček to dostal darem. Těžko říct proč. Tak mě prostě zajímalo, "kam s tím".

Pľuvátko to možno nebude,ale zdá sa mi Annie,že ani neveríš,že také niečo existovalo...Existovalo.
Podľa mňa to má úzky "vstup",kto by tam trafil??😋
http://www.ebay.com/bhp/brass-spittoon
-s-

Stani proto právě ty uši, přitáhl sis to k frasínce😃 A vyplivl žvýkaný tabák. Mohlo to být honosnější plivátko pro jednoho prasáka😃

Ještě jednou... od toho vznikl termín ZAPLIVANÁ HOSPODA, hosté , kteří žvýkali tabák (bago) prostě plivali na zem. Jednou, když jsem byl v takové stylové hospodě, kde byly všude artefakty z dob rakouska, visel tam např. portrét mocnáře, tak tam byla nová smaltovaná cedulka ve starém stylu s žertovným nápisem : PROSÍME HOSTY, ABY NEPLIVALI POD STŮL, MŮŽE TAM LEŽET VÁŠ KAMARÁD 😋
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.