Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#1 27. 5. 2017, 12:14

Asi jste již dříve zaznamenali znamenitý umělecký počin v podobě rozřezání betonového bunkru (řapíku) studentem Fakulty výtvarného umění Vysokého učení technického v Brně. Dotyčný student Ondřej Bělica tuto skvostnou a originální performaci uskutečnil v rámci své Diplomové práce. Vivat !!! :-)))

Ne dosti na tom. Mezi Diplomovými pracemi této školy se objevil ještě daleko výraznější a originálnější umělecký počin, který byl dokonce nominován na Cenu Děkana Fakulty výtvarných umění VUT v Brně. Zde info a komentář:
http://evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606183

Nevšední originalitě a opravdové avantgardě zdar zdar zdar :-))))))))

Profilový obrázek
jaran

Uživatel

Zaregistrován:
7. 5. 2013

#2 27. 5. 2017, 12:48

Snaha o zviditelnění za každou cenu!Kdyby to řekl v USA a nebo jiné lidnatější-bohaté zemi tak má vystaráno ,,umělec".

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#3 27. 5. 2017, 13:11

ANO, já to sledoval, zaujalo mně to poměrně hodně. Je to neotřelé. Také jsem zaznamenal ražbu stříbrné pamětní medaile tankem.

Co si dovolím kritizovat je "umělec" Černý a to nejen zostuzením tanku IS ( růžová), ale hlavně jeho dalšími pracemi? Například obrácený kůň v Brně. Nepředvedl se ani v zahraničí.🙄

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#4 27. 5. 2017, 13:37

Tu diplomku jsem si už tuhle projela.

Na jednu stranu to chápu jako snad respektovatelný nápad se zviditelnit a odlišit od těch nespočetných zástupů diplomových prací, které jsou většinou zcela nezajímavé a nikdy je nikdo nepřečte - ani oponent a vedoucí práce. Jako recese je to tedy dobrý, ale za studentem by jinak měla být vidět výborná a cílevědomá práce. Pak by to byl fór.

Pokud je autor skutečně tak rozerván a v tak hluboké tvůrčí a osobní krizi, jak píše, pak bych mu doporučila odklad studia, ať se nejdřív najde. Může se koneckonců hledat i bez školy a titulu.
V každém případě je zatraceně málo, že ta diplomka (na magistra!) má jenom 10 stránek (plus tři řádky na straně jedenácté) a 3 (slovy tři) obrázky. V tomhle mi to připadá jako opravdu nedostatečné a velmi mě zaráží to vynikající hodnocení.
Chlapec měl ten nápad statečně dotáhnout do konce a splnit regule o počtu stránek. To by teprve byla frajeřina.

Tak jak tak se bude teď pan magistr muset nějak uživit. Výtvarným uměním to asi nebude.

Profilový obrázek
Artman

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2011

#5 27. 5. 2017, 19:02
ANO, já to sledoval, zaujalo mně to poměrně hodně. Je to neotřelé. Také jsem zaznamenal ražbu stříbrné pamětní medaile tankem. Co si dovolím kritizovat je "umělec" Černý a to nejen zostuzením tanku IS ( růžová), ale hlavně jeho dalšími pracemi? Například obrácený kůň v Brně. Nepředvedl se ani v zahraničí.🙄

No vidíte, já třeba považuji růžový tank za úžasný počin... Ano, bylo to zostuzení, krásné. Černého Entropa je také skvělá...nejen ta.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#6 27. 5. 2017, 19:33
No vidíte, já třeba považuji růžový tank za úžasný počin... Ano, bylo to zostuzení, krásné. Černého Entropa je také skvělá...nejen ta.

Souhlas

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#7 27. 5. 2017, 20:23

Každý máme právo se vyjádřit k tomu co se nám líbí. Souhlasím, v tomto směru je diskuze jen přínosná.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#8 27. 5. 2017, 23:36

Mně tank na růžovo připadá jako dobrý nápad ale že by to bylo umělecké dílo...🙄

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#9 28. 5. 2017, 06:25
Mně tank na růžovo připadá jako dobrý nápad ale že by to bylo umělecké dílo...🙄

To je to všeobecné zmatení pojmů 😉. Nějaký teoretik by nám to vysvětlil.
Dobře, nemusí se to líbit všem (ostatně, co se líbí všem? A je vůbec nutné, aby se všechno líbilo všem?)
Já Černého věci považuji z větší části za "dobrej fór", který je umělecky i řemeslně dobře zvládnutý (to dneska vůbec není samozřejmost). Tedy nápad i provedení je OK. Určitě umí.
Ale je to Umění s velkým "U"?
Jo, to nevím. A ani nevím, jestli to je důležité...

Ale u toho mládence v úvodním příspěvku, co je tak otrávený životem a všichni ho nutí dodělat školu? Pokud TOHLE :
https://www.ffa.vutbr.cz/images/document_images/fotogalerie_favu/avi/big/08.JPG
vydává za něco, co stojí za to vyfotit a prezentovat se tím na stránce fakulty... tak na to mám názor poměrně jasný. Já jsem nikdy vidle zabodnuté do kupy hnoje nepovažovala za umění, ani kdyby to bylo instalováno v Louvru.

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#10 28. 5. 2017, 15:35
Tu diplomku jsem si už tuhle projela. Na jednu stranu to chápu jako snad respektovatelný nápad se zviditelnit a odlišit od těch nespočetných zástupů diplomových prací, které jsou většinou zcela nezajímavé a nikdy je nikdo nepřečte - ani oponent a vedoucí práce. Jako recese je to tedy dobrý, ale za studentem by jinak měla být vidět výborná a cílevědomá práce. Pak by to byl fór. Pokud je autor skutečně tak rozerván a v tak hluboké tvůrčí a osobní krizi, jak píše, pak bych mu doporučila odklad studia, ať se nejdřív najde. Může se koneckonců hledat i bez školy a titulu. ...

Nejlepší a věcné shrnutí podstaty věci😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.