Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#21 29. 5. 2017, 22:12

Pozor, natření tanku na růžovo je umění, zatímco jeho zakrytí modrou plachtou je ničení uměleckého díla s pokutou do 30 tisíc a přetření zpět na zelenou je trestný čin výtržnictví.
Vítejte v Absurdistánu.
Ještě že neprošlo to uříznutí rohu bunkru jako umění, chvíli to tak vypadalo (+ dotčený umělec se vyjádřil, že mu zlí lidé zničili dílo tím, že tam nastříkali oznámení, že bunkr zničil.. možná až takové zviditelnění nechtěl). Jeho inteligenci a charakter ukazuje jeho původní výrok, že deaktivoval objekt sloužící k zabíjení...

Profilový obrázek
Artman

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2011

#22 30. 5. 2017, 04:00

Proč pozor, proč absurdistán....nechápu. Rusofilní odér to má...

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#23 30. 5. 2017, 06:51

K růžovému tanku: pro mě (a jistě nejen pro mě), kdo chodil po náměstí Sovětských tankistů téměř každý den, byl tank na podstavci uprostřed pěticípé hvězdy v parkové úpravě symbolem nikoliv osvobození Prahy za II. světové války, ale symbolem komunistického režimu a pokřiveného výkladu historie. Natření té hromady šrotu narůžovo mi proto přišlo jako vtipné symbolické gesto. Nehledala jsem v tom Umění, ale prostě vyjádření toho, že by bylo dobré nazývat věci (a události) správnými jmény. Myslím si to dodnes. A vůbec by mi nevadilo, kdyby tam ten růžový tank jako trvalá připomínka stál furt...

(Mimochodem - pokud si pamatuju, jeho tehdejší přetření zpět nazeleno nebylo nikdy označeno jako trestný čin výtržnictví. Stalo se tak z moci úřední, asi se státní aparát zalekl takové odvahy... )

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#24 30. 5. 2017, 07:41
K růžovému tanku: pro mě (a jistě nejen pro mě), kdo chodil po náměstí Sovětských tankistů téměř každý den, byl tank na podstavci uprostřed pěticípé hvězdy v parkové úpravě symbolem nikoliv osvobození Prahy za II. světové války, ale symbolem komunistického režimu a pokřiveného výkladu historie. Natření té hromady šrotu narůžovo mi proto přišlo jako vtipné symbolické gesto. Nehledala jsem v tom Umění, ale prostě vyjádření toho, že by bylo dobré nazývat věci (a události) správnými jmény. Myslím si to dodnes. A vůbec by mi nevadilo, kdyby tam ten růžový tank jako trvalá připomínka stál furt... (Mimochodem - pokud si pamatuju, jeho tehdejší přetření zpět nazeleno nebylo nikdy označeno jako trestný čin výtržnictví. Stalo se tak z moci úřední, asi se státní aparát zalekl takové odvahy... )

Tank na růžovo mi až tak nevadil, jak říká Kolemjdoucí stejně to nebyl ten tank, co osvobodil Prahu a také, když jsem tam sloužil coby voják, tak jsem jej cítil jako symbol těch se srpem a kladivem. Co se týče bunkru, tak tedy nevím je to umění, nebo není uřezat z něj kus, trošku to považuji za zhovadilost, ale možná tomu jen nerozumím a nemohu to z pohledu umění posoudit. Co takové trenky na určité budově v Praze ? No s tím taky bojuji kam se přidat, jestli je to umění a kluci to nepřepískli vzhledem k tomu, že ta budova by měla být všem občanům drahá.... no ale když si uvědomím, že ten co tam teď sídlí tu budovu zesměšňuje ve Světě už svou přítomností... tak ty trenky na žerdi této nám drahé budově až tak neublížily a ukázal se typicky český, švejkovský humor , že ty naše sranda velitele zas až tak vážně neberem😃 Co by mi , ale vadilo kdyby někdo zhanobil hřbitov vojáků , kteří padli ve válce a to je jedno jestli těch se srpem a kladivem, nebo tím druhým symbolem ... to bych za umění , nebo recesi nepovažoval, jenomže to by se klidně u takových rádoby umělců mohlo stát ... nikdo neví co je napadne příště...

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#25 30. 5. 2017, 09:46

Prvorepublikové bunkry považuju za nostalgický doklad zoufalé a marné snahy našich předků uchránit otčinu. Bydlím nedaleko jejich linie a nepřestávají mě dojímat. Jejich úmyslné poškození vnímám jako krystalický vandalismus, hloupost, ignoranci a nezájem o vlastní dějiny. Že se tak stalo v rámci "studentského projektu", hovoří nejen o studentovi, ale i o samotné škole. Zřejmě dobrej oddíl.
Absurditu dokresluje vyjádření studenta:
„Chtěl jsem ukázat jednu z možností využití řopíků v krajině. Oživit ji. To není vandalství. Je to architektonicky pečlivě promyšleny řez. Deaktivace objektu, který byl určený k zabíjení. Chtěl jsem otevřít pohled z bunkru na sousední boží muka a okolní krajinu, pustit tam světlo a zároveň upozornit na geniální technologii, jakou byl stavěný....“

To je tedy blábol, že se chce zvracet.

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/May2017/1994518.jpg?d41d
Mimochodem- fotka, na které se otevírá pohled na rozříznutý bunkr přes boží muka, je přesné vyjádření pokřiveného vnímání vlastního ega a všeobecných hodnot (uměleckých... duchovních, resp. etických).

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#26 30. 5. 2017, 09:50

Pan profesor Krejčí říká, že Češi jsou schopni rozložit jakoukoliv říši. Sice je to vytrženo z celého jeho povídání, ale i tak to dokresluje naše povahy.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

#27 30. 5. 2017, 10:04

;)

běžím s hovnem proti plátnu
do plátna to hovno zatnu
Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#28 30. 5. 2017, 10:26

Kolemjdoucí nechci Vám odporovat, ALE MÁTE PRAVDU !!! Ač jsem věřící (ne ortodoxně) a budu se možná vyjadřovat z tohoto pohledu nesmyslně , ale kdyby tomuto studentovi nějaký militarista odřízl kus božích muk, aby byl vidět řopík .... tak by asi potom vřískal , jak podsvinče že to není umění. Kdesi a nevím kde je psáno ... DĚDICTVÍ OTCŮ ZACHOVEJ NÁM PANE ... možná to je bible já nevím, nejsem ortodox ... ale u nás je zvykem bořit pomníky minulosti a ač nerad uznávám, že i ty pomníky těch komunacistů tady měly zůstat. Proč ? Zkusím vysvětlit ... mám určitou profesi ... a když narazím na mlaďochy, kteří ničí nějaké hodnoty sprejerství v parku atd. Tak jim říkám ... vy by jste asi chtěli, aby na každém kroku byla v parku nevzhledná socha Stalina, Gottwalda a jiných uslintanců ... protože ono Vás mrzí, že tady máte hezký altán, pěkné nově vysazené stromky a vůbec to je teď hezčí bez těch soch uslintanců na každém kroku, tak jak jsme to vídávali my za našeho mládí.... někteří se nad tím zamyslí a řeknou, máte fakt pravdu , my jsme takoví debilové a moc se omlouváme. A já dodám potom a za komárů by vás policajti zbili, jak koně a nikdo by se s vámi nesral takže teď si važte toho, že dostanete max flastr. Dnes si lidi už nepamatují, jaké to bylo žít s bolševikem u těch mladých bych to bral, protože to je věc rodičů, že je nepoučí o tom jak to vypadalo esteticky na ulicích za komárů, ale nejvíc mně to sere u mých vrstevníků, že zapoměli. Zase mne někdo napadne, že píši esej viď ALT a BRE ... oni se dovtípí o koho jde a u Brett mne to mrzí.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#29 30. 5. 2017, 10:29
;) běžím s hovnem proti plátnu do plátna to hovno zatnu

BIČ BOŽÍ, BIČ BOŹÍ😃 Plastik

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#30 30. 5. 2017, 10:42
BIČ BOŽÍ, BIČ BOŹÍ😃 Plastik

Obecně tradovaná mýlka. Nejde o text písně skupiny Plastic People of the Universe, ale kapely DG 307. která byla s Plastiky umělecky spřízněná.

Bič Boží je další fikce - žádná podobná písnička v repertoáru Plastiků ani DG 307 nebyla. Tu uměle vytvořili tvůrci seriálu 30 případů majora Zemana, při jejichž představě undergroundové kapely (Lábus aj.) jsem se vždy srdečně zasmál :-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.