Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
lusylla

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2011

#11 27. 3. 2012, 22:49
Jednička (H.Laukota) bude z té kolekce určitě finančně nejzajímavější a pokud jde o origo olej, tak bude vzhledem k rozměrům na pomezí vyšších desetitisíců až nižších stotisíců Kč. O pozapomenutou malířku v poslední době stoupá zájem... Šišpera je naprosto neznámý, takže nejvýš stokoruny, stejně jako obě reprodukce, které jsou ovšem umělecky o 10 pater výše... Na to poslední si vůbec netroufám...😋

Děkuji za zhodnocení.

Můžete mi prosím poradit,kde třeba nejlépe tento obraz prodat a jakou bych měla dát přijatelnou cenu jak pro mě ,tak pro kupujícího??🙂

Děkuji

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#12 28. 3. 2012, 00:21

TO:Turtle,koukni na ten prvni obraz,tam stoji "nach H.Laukota",tedy:podle H.Lau-
kotove,nehlede nato ,ze kdyz porovnas ty obrazy z Tvojeho linku s tim silenym
rybarem,tak musela mit pri malovani kratkodobou detskou obrnu....
Wjeme co tomu rikate?

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#13 28. 3. 2012, 07:16

No jo, když já umím německy akorát “Scheisse arbeit” 🙄

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#14 28. 3. 2012, 09:38

Nouze naucila Dalibora houslit,ja "schprechuju"obstojne,ale podle meho ten prvni obraz proste nekdo jen omaloval,neves hlavu,mas mnoho jinych prednosti jak
nemcinu...😁

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#15 29. 3. 2012, 22:23
TO:Turtle,koukni na ten prvni obraz,tam stoji "nach H.Laukota",tedy:podle H.Lau- kotove,nehlede nato ,ze kdyz porovnas ty obrazy z Tvojeho linku s tim silenym rybarem,tak musela mit pri malovani kratkodobou detskou obrnu.... Wjeme co tomu rikate?

Originalitu dotazovaných děl na těchto diskuzích většinou neřeším. Co se asi dá poznat z (často nekvalitních) fotek?
Proti originalitě svědčí např. skutečnost, že dotyčný obraz se nachází ve společnosti reprodukcí a neznámého malíře, jejichž souhrná cena je cca 100 x nižší než případný originál H. Laukotové...
Na druhou stranu nemám k dispozici jakoukoliv jinou signaturu dotyčné autorky, takže nelze srovnávat. Malíři na přelomu 19. a 20. století mívali rozličné "roupy" ohledně svých signatur, takže dotyčná to možná klíďo podobným způsobem na svá plátna "sekala".
Na kopie se obvykle žádné signatury nepíšou a když, tak jen dozadu...

Profilový obrázek
lusylla

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2011

#16 31. 3. 2012, 02:06

Děkuji za hodnocení Vám všem..přikládám tady ještě nějaké foto co jsem nafotila..za kvalitu se omlouvám,ale obraz je veký a špatně se fotí....
Také přikládám její podpis z jiného obrazu,třeba se to bude lépe hodnotit..
díky Lucie

http://fineart.ha.com/c/item.zx?saleNo=5062&lotNo=64067

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#17 1. 4. 2012, 21:20

Obě signatury mají jednoznačně stejný charakter... Takže "akcie" vašeho obrazu značně stouply na ceně😉

Profilový obrázek
lusylla

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2011

#18 2. 4. 2012, 02:35
Obě signatury mají jednoznačně stejný charakter... Takže "akcie" vašeho obrazu značně stouply na ceně😉

Děkuji za vše hodnocení a čas.

Mohl by jste mi prosím poradit co z takovým obrazem nejlépe udělat?

Co vy osobně by jste navrhoval?

Vůbec nevím jakou cenu bych za něj mohla chtít a kde ho prodat,nabídnout?

Děkuji za odpověď.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#19 2. 4. 2012, 08:24
Děkuji za vše hodnocení a čas. Mohl by jste mi prosím poradit co z takovým obrazem nejlépe udělat? Co vy osobně by jste navrhoval? ...

Já osobně bych především vyměnil ten ohyzdný rám
a pak si ho pověsil na zeď.😉

Profilový obrázek
danser

Uživatel

Zaregistrován:
3. 4. 2012

#20 3. 4. 2012, 01:23

Prosím vás, lidi, každému, kdo se trochu vyzná, musí být na první pohled jasné, že to není práce z přelomu století !!! je to novodobá kopie, odhadem 70. - 80. léta 20. století...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.