Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
jezus

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2014

#11 27. 4. 2022, 08:59

Když si zvětšíte můj obrázek a obrázek od Bohuslava Reynka který jsen vložil a nazvětšujete ,tak uvidíte stejné proporce plátna pod malbou - nechci nikoho ovlivňovat . Já si myslím ,že se o B.R může jednat ,

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#12 27. 4. 2022, 09:45
Když si zvětšíte můj obrázek a obrázek od Bohuslava Reynka který jsen vložil a nazvětšujete ,tak uvidíte stejné proporce plátna pod malbou - nechci nikoho ovlivňovat . Já si myslím ,že se o B.R může jednat ,

Aby se dalo porovnat plátno, bylo by třeba porovnat jeho složení, spočítat jeho hustotu, atd. To se nedá z takovýchto fotografií vůbec posoudit. Navíc "stejné plátno" jako takové by byla spíš jen zajímavost, než doklad stejného autorství.

Profilový obrázek
jezus

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2014

#13 27. 4. 2022, 09:50
Aby se dalo porovnat plátno, bylo by třeba porovnat jeho složení, spočítat jeho hustotu, atd. To se nedá z takovýchto fotografií vůbec posoudit. Navíc "stejné plátno" jako takové by byla spíš jen zajímavost, než doklad stejného autorství.

děkuji za postřehy ,zcela jistě máte z logiky pravdu.

Profilový obrázek
AlbionRemus

Uživatel

Zaregistrován:
3. 10. 2014

#14 27. 4. 2022, 15:31

Dovolím si něco přidat. Třeba to pomůže k pátrání. Ze stejné pozůstalosti zřejmě od stejného autora. Ale na Reynka mi to nepřipadá.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Bernard

Uživatel

Zaregistrován:
12. 4. 2012

#15 27. 4. 2022, 15:38
Hlavně to nedávejte nikomu restaurovat.

:P

Profilový obrázek
jar456

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2023

#16 18. 4. 2025, 08:27

Dobrý den, nevím jak je dotaz stale ještě aktuální, ale řekl bych že by se mohlo jednat o obraz Georgese Rouaulta, který měl na rod Floriánu ze Staré Říše vazby.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#17 19. 4. 2025, 09:23
:P

Proč by se tomu obrázku neměla dostat odborná péče, pokud by to jeho stav vyžadoval?

Profilový obrázek
jar456

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2023

#18 19. 4. 2025, 11:32

Dobrý den paní "Kolemjdoucí", jsem rád že jste zareagovala právě vy i když na trochu jiný podnět. Obrázek "pieta" na který je v úvodu dotaz jsem před půl rokem zakoupil pravděpodobně od původního tazatele. Také stejně jako on se snažím dopátrat kdo by mohl být jeho autorem. Když jsem zde chtěl zařadit jeho fotografii, přišel jsem na to že už zde byl jednou obraz řešen. Abych nezakládal nové vlákno přidal jsem svůj odhad že spíš než o Bohuslava Reynka jak se tady píše by se podle stylu malby mohlo jednat o Georgese Rouaulta, který jak jsem se dočetl měl na Satrou říši rovněž určité vazby. Mohl bych požádat Vás a i ostatní co by byli schopni přispět svými názory o znovu otevření tohoto vlákna a napsat mi co si myslí ? Předem díky všem kdo se zapojí.

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#19 19. 4. 2025, 15:35

Georges Rouault začínal jako malíř skla a odráží se to v celé jeho tvorbě .Většinou pevná , zjednodušená ,černá obrysová linie odděluje skoro vždy objekty obrazu .... Tady nic takového nevidím.Aby to byl on je je spíše přáním .Také by to mohl být Stanislav Menšík který ilustroval Reynka a k lidem ze Staré Říše měl blízko a nebo kdokoliv jiný. Autorů se nabízí více .....

Profilový obrázek
jar456

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2023

#20 19. 4. 2025, 20:18
Georges Rouault začínal jako malíř skla a odráží se to v celé jeho tvorbě .Většinou pevná , zjednodušená ,černá obrysová linie odděluje skoro vždy objekty obrazu .... Tady nic takového nevidím.Aby to byl on je je spíše přáním .Také by to mohl být Stanislav Menšík který ilustroval Reynka a k lidem ze Staré Říše měl blízko a nebo kdokoliv jiný. Autorů se nabízí více .....

Dobrý den, díky za odpověď a máte pravdu. Stanislav Menšík by to skutečně mohl být, díval jsem se na jeho obrazy a docela by mi ten styl malby k němu sedí. Rád bych zjistil kdo je skutečným autorem a myslím že jste to možná trefil. Dík.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.