Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
AdamekPOS

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2017

#1 21. 12. 2019, 08:33

Rád bych se s vámi podělil o otřesnou zkušenost z inzertního serveru Bazoš. Na tento server jsem umístil inzerát s poptávkou obrazů od O. Hlavsy naivně doufajíc, že se mi ozve někdo s nabídkou obrazu. To se pochopitelně nestalo. Místo toho se mi ale ozvalo už několik podvodníků, kteří mi poslali fotografie stažené z internetových aukcí a požadovali platbu předem na účet, že mi potom pošlou obraz poštou nebo kurýrem. Jeden z nich mi dokonce poslal fotografii obrazu, který mám shodou okolností doma, protože jsem ho v té aukci vydražil. Tam už jsem přemýšlel o podání trestního oznámení pro pokus o podvod. Vím, že většina uživatelů na tomto diskusním fóru jsou inteligentní a opatrní lidé, přesto bych vás rád varoval před podvodníky. Nikdy nikomu předem neposílejte žádné peníze a obraz si nenechávejte posílat poštou, ale jeďte se na něj podívat osobně a plaťte až při převzetí z ruky do ruky = peníze za obraz.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#2 21. 12. 2019, 08:57

V prvé řadě podávat poptávku na inzercích pro nezkušeneho je nesmysl. Každý sběratel, který toto naivně udělá musím zákonitě předpokládat reakci podvodníků,dokazat rozlišit a ověřit si případné nabídky.. Proto nerozumím proč si stěžujete.
Dale snad každý kdo nakupoval na internetových aukcich, inzerátech atd. zpravidla platí předem. Pro je dobré znát prodejce, zdali má dobré recenze, je ochoten komunikovat, sdílí s vámi soukromé údaje mobil. číslo, adresa bydliště, či souhlasí s osobním převzetím....😉

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#3 21. 12. 2019, 13:34

Nejde jen o drahé věci. Já potřeboval vlněné ponožky, pletené prostě teplé neb mám neuropatii s syndrom studené nohy. P. Barbara i zde jsou podvodníci a je to pár korun.🙄

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#4 21. 12. 2019, 14:15
Rád bych se s vámi podělil o otřesnou zkušenost z inzertního serveru Bazoš. Na tento server jsem umístil inzerát s poptávkou obrazů od O. Hlavsy naivně doufajíc, že se mi ozve někdo s nabídkou obrazu. To se pochopitelně nestalo. Místo toho se mi ale ozvalo už několik podvodníků, kteří mi poslali fotografie stažené z internetových aukcí a požadovali platbu předem na účet, že mi potom pošlou obraz poštou nebo kurýrem. Jeden z nich mi dokonce poslal fotografii obrazu, který mám shodou okolností doma, protože jsem ho v té aukci vydražil. Tam už jsem přemýšlel o podání trestního oznámení pro pokus o podvod. Vím, že většina uživatelů na tomto diskusním fóru jsou inteligentní a opatrní lidé, přesto bych vás rád varoval před podvodníky. Nikdy nikomu předem neposílejte žádné peníze a obraz si nenechávejte posílat poštou, ale jeďte se na něj podívat osobně a plaťte až při převzetí z ruky do ruky = peníze za obraz.

no vidíte, mě se zase osvědčilo neposílat bez předchozího zaplacení...
osobní převzetí je asi nejlepší, ale byť jsme země malá, nejde to vždy

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#5 21. 12. 2019, 14:58

Ušľachtilý koníček zbieranie obrazov, ale občas je výhodnejšie zbierať novodobých maliarov ako zažívať sklamania pri kompletizovaní staršieho autora hoci sa to zdá na prvý pohľad ľahké...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#6 21. 12. 2019, 17:11

AdamekPOS:
Aby niekto žiadal od Teba preddavok,/zálohu,/platbu,/ za Tvoj obraz, ktorý máš doma, tak to už je sila..🙄
Že sa také hovado na seba môže pozrieť do zrkadla.. A to myslím vážne.
Začni zbierať niečo iné, tam Ti to nehrozí. To už nemyslím tak vážne.🙂
Ak vylúčime osobný odber, tak platba vopred je normál. Ale človek si môže pekne nabehnúť.. Ale to Ty vieš. Pekná doba. Pre kačku, či cent, aj za hranicu všedných dní. Zmrdi hnusní..
-s-

Profilový obrázek
petrarca

Uživatel

Zaregistrován:
27. 7. 2017

#7 22. 12. 2019, 10:02

Při zaslání " na dobírku " se setkáte s podobnými neřády . Prostě pro obraz se jezdí osobně .

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.