Pomůže někdo určit autora či rozluštit a přeložit z němčiny hodnocení práce ? Přečtu a přeložím pouze fragmenty.
Já čtu autora jako ?Johan? Riedel, zřejmě se jedná o jakési hodnocení jeho práce.
Mám od něj několik dle mého názoru poměrně zdařilých maleb.
Díky moc za vaše rady a podněty.
J. B.
Obrázky:

Zkuste nafotit ten text kolmo s vysokým rozlišením, nebo ho naskenovat. V tomhle zkosení jsou druhý a třetí řádek špatně čitelné. Je to ale vcelku běžný Prämienblatt, který dostal malíř k Velikonocům 1910 asi za nějakou odvedenou práci, žádné kunsthistorické hodnocení to není. Jestli chcete, můžete mně to poslat na mail brhoryna@seznam.cz. -bh-

Jenom doplním, že šlo o odbornou školu tkalcovskou a pochvala byla udělená k Velikonocím 1910 (jak se dalo očekávat) za dobré výsledky v kreslení ve 2. ročníku. O zdařilosti malby Johana Riedla by se dalo polemizovat. Ty "školní" hlavičky jsou hlubotisk, ty Riedl nenakreslil, ale dostal jako odměnu.

Ano díky to potvrzuje překlad od Horyny:
Prémiový list pro Johanna Riedela, žáka druhého ročníku c. a k. odborné školy tkalcovské ve Šluknově, který dostává za velmi dobré výkony v kreslení k Velikonocům 1910.
Hans Lanitz (jméno je špatně čitelné, Lonitz, Lamitz)
c. a k. odborný učitel
Razítko je špatně čitelné, zřejmě Odborná škola tkalcovská, Šluknov
- Heligr. und Druck... (Heliografie - tj. reprodukce grafických listů - a tisk Blechinger a Leykauf)
- Figurale Vorlageblätter (listy s figurálními předlohami)
- Verlag... (Nakladatelství R. von Waldheima Vídeň)
Co se kvality týče, neznám další osud pana Riedla, ale nemohu si pomoci mě se ty jeho obrazy - speciálně ty figury líbí :-)
Díky za Vaše rady
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.