Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
branislav

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2011

#41 16. 11. 2011, 09:41

ja chcem byt sberatel.nie obchodnik ani spekulant.

Profilový obrázek
branislav

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2011

#42 16. 11. 2011, 10:39

velmi pekne dakujem vsetkym za vase nazory.ale jednu vec som si vsimol.je tu dost nazorov proti ceskoslovenskym dukatom,preto ten odpor asi.a co keby sa vyjadrili aj zberatelia,ktory zbieraju ceskoslovenske dukaty?taky tu nie su?dakujem

Profilový obrázek
dědek

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2009

#43 16. 11. 2011, 10:55

Nejsem sběratel mincí, ale přečetl jsem si tu všechny příspěvky a taková sbírka mi pro začátečníka s dostatkem peněz připadá ideální. Mezi bohatšími lidmi jistě dodá taková sbírka svému majiteli prestiž.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#44 16. 11. 2011, 11:03

Pokud chceš být jak píšeš sběratel, pak je možná otázkou, proč se tu bavíme jen o zlatých mincích...
Ale oblast sbírání která Tě zajímá nebo na ni máš nějakou vazbu si musíš vybrat sám a pak se tu můžeme bavit dále...
Co se týká novodobého ČSR+ČSSR je dnes v mnoha případech asi už předražené a dlší vývoj je mnohdy otázkou.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#45 16. 11. 2011, 11:32

Odpor proti čs. dukátům spíše pramení z důvodu, že se v tomto případě jedná pouze o běžnou a předraženou komerci.
Píšete, že chcete být sběratel. Pak by Vás měli zajímat spíše sběratelské věci, kdy k jejich získání potřebujete mít i velké štěstí. Pokud Vám postačí pouze vstupenka v podobě finanční částky a trocha času v řádu týdnů, nebo měsíců, potom velmi pochybuji o sběratelské vzácnosti, protože zde se nám historická mince dostává na úroveň spotřebniho zboží. Vezmu stovku a jdu si koupit kilo masa, vezmu dvanáct tisíc a jdu si koupit dvoudukát Karla IV atd. Žádný rozdíl v tom nevidím. Zde je dost lidí, kteří mince sbírají delší dobu a dokáží poznat o co se bude jednat a tyto dukáty jsou pro ně pouze sběratelské nic za nesmyslné peníze. To není odpor, ale realita.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
branislav

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2011

#46 16. 11. 2011, 11:40

a este ma zaujalo obdobie marie terezie.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#47 16. 11. 2011, 11:53

Zajímavé a oblíbené období, řekl bych i perspektivní, ale chce to kupovat pouze pěkně zachovalé mince.

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#48 16. 11. 2011, 11:54
a este ma zaujalo obdobie marie terezie.

hmm, tak to pro začatečníka není moc dobrá volba...

Jak radím vždycky, je dobré začít s Ag (1918-53), jsou tam mince levné i drahé, člověk se naučí rozpoznávat kvalitu, mince jsou dostupné a pokud se udělá nějaký špatný nákup, není to až takový zásah do rozpočtu...

Během toho si sehnat nějakou literaturu a studovat a studovat... pak se dá pokračovat... Zjistíte, že jsou zajímavější mince na trhu... 😉

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#49 16. 11. 2011, 13:01

xstancl1 napsal/a:

1/ hmm, tak to pro začatečníka není moc dobrá volba...

2/ Jak radím vždycky, je dobré začít s Ag (1918-53), jsou tam mince levné i drahé, člověk se naučí rozpoznávat kvalitu, mince jsou dostupné a pokud se udělá nějaký špatný nákup, není to až takový zásah do rozpočtu...

3/ Během toho si sehnat nějakou literaturu a studovat a studovat... pak se dá pokračovat... Zjistíte, že jsou zajímavější mince na trhu... 😉

add1: nesouhlasíš, proč? Padělky tam téměř nejsou a pěkné mince jsou v případě potřeby vždy rychle prodejné.

add2: zde zase nesouhlasím já, Ag mince mají dnes téměř cenu Ag(u 95%) a ostatní běžné mince z obecných kovů téměř koupím najednou ve 2-3 levných konvolutech a lepší věci v pěkných stavech jsou dnes už nehorázně drahé(a dá se tam prodělat "kalhoty") a v horších stavech to nemá cenu kupovat!

add3: studovat literaturu je třeba u čehokoliv a stále, nejlépe v klidu ještě před nakupováním...
🙂

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#50 16. 11. 2011, 13:11

Období císařovny Marie Terezie je velice zajímavé. Nádherné jsou drobné ražby, které jsou ve většině případů zajímavější než například tolary.
Chce to ale nejdříve začít studovat a být pevně rozhodnut, že tyto mince opravdu chcete sbírat, abyste stále jenom nezačínal znovu něco nového.
Důležitá je kvalita, protože ta rozhoduje o ceně. Proto je důležité ji posuzovat podle velice přísných kritérií.
Na začátku bude hodně teorie a sbírání mincí přijde až na konec, až budete mít nějaké vědomosti a zkušenosti.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.