Moderátoři: smith

četl jsem na aukro-fóru téma, které tam založil náš přítel Archy a tak bych chtěl toto téma otevřít i zde a udělat menší průzkum názorů🙂 jste pro nebo proti vyvážení sběratelských artefaktů do zahraničí??
možná Tě Archy zklamu, ale já osobně jsem PROTI! a sám v aukci vždy uvádím, že do zahraničí neposílám. a to hlavně z jediného prostého důvodu. dle mého názoru jsou v podstatě veškeré sběratelské artefakty (teď nemám na mysli obaly z krabiček od sýrů🙂) "kulturním dědictvím" daného národa a Ti co tyto věci prodávají ven z vlasti, jsou pro mě "kulturní vandalové či zločinci" řeknu-li to slušně. čím víc toho ven prodáme, o tím víc starých a hodnotných věcí se ošidíme. doufám, že je jasné, jak to myslím.

Rozhodně mi hýbá žlučí, když slyším že tohle a tohle vlastní nějaký Němec ve své soukromé sbírce... Nejvíce třeba, že si nechávají dovážet Boží muka a dávají si to na zahradu. Za to bych je zabil. Ale to už není vývoz, ale krádež na zakázku.
Ale defakto co je "naše"🙂 Kdysi nebyl žádný slovenský, ani český stát... byly jen obrovské kolonie a my byly jejich součástí... Jsem pro zachování našeho slovanského odkazu nám, slovanům, ne Němcům a Rakušákům...
..::R::..
robert.kurucz@email.cz

uplne suhlasim s Robbie -m 😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

No trochu sa hlavne Tebe kacuro čudujem. Ja nemám nič proti Tvojmu názoru, rešpektujem ho a v niektorých záležitostiach súhlasím. Zaráža ma iná vec; Tvoje vzletné slová o zberateľskej morálke, kultúrnom dedičstve, kultúrnych vandaloch a zločincoch, sú naozaj dosť silné. Boli by kóšer v prípade, keby niekto vykopal depot a strelil by ho von. O ničom takom sa tu však nehovorí, dáš mi sám za pravdu. Ja osobne zbieram grošovú bohemiku a neviem si predstaviť, odkiaľ by som tie mince bral, ak nie z ČR. Som vandal a barbar? Okrádam český národ o ich kultúrne dedičstvo? Toto čo tu my robíme, klasické zberateľstvo, je trochu iná liga ako pašovanie obrazov alebo iných starožitností. Apropo, všetci zbierame mince; odkiaľ ich máme? Odkiaľ sú? Sú z búrz, internetových aukcií, od iných zberateľov, alebo zo špecializovaných predajní.... OK, ale kde sa tam vzali? Ide o nálezy, nálezy a zas len nálezy. Teda hlavne čo sa týka mincí stredovekých. Pochopím že niekto našiel "na púdě" po dedkovi mince rakúskej korunovej meny, ale nech mi nikto nehovorí, že po dedkovi našiel groše. Ak aj áno, určite neboli po dedkovi. Toto je jednoducho nález a nález treba ohlásiť. A sme pri tom; Ty predsa takisto chodíš po lokalitách s klackem a hľadáš a hľadáš... a nachádzaš aj mince nie? Bol si niekedy niečo nahlásiť na príslušnú inštitúciu ako nález? Vieš čo myslím... aby sa zachovalo "dedičstvo národa". Myslím, že dedičstvo národa v tomto prípade skončilo v Tvojom albume. Nie je to trochu farizejské?...😉

ano Robbie.....čo je naše????
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.