Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Honzabo

Uživatel

Zaregistrován:
6. 4. 2014

#191 26. 2. 2025, 21:54
Pane Honzo, vy jste profesionál a obrazy Vás zřejmě živí. Tak když jste slíbil, že obraz pořádně nafotíte a druhý den nám ho ukážete, tak držte slovo. Takhle vycouvat z polemiky ve vlákně, ve kterém Vám kolegové dokázali určit místa desítek Vašich obrazů, to není fér. Mlžit tím, že dokud obraz nedržím v ruce, tak se nemohu vyjádřit k pravosti, a že se mám přijet na obraz podívat, to neuznávám. Provenience není nejdůležitější faktor, vždycky jde o lineární kombinaci více faktorů. Váš obraz evidentně nemá původní adjustaci, zezadu je podložený cizím obrazem (!) nevalné kvality. Pokud má obraz větší formát, Multrus by asi volil plátno. Signatura není bohužel u Multrusa moc rafinovaná a je to poslední, co by svědčilo o pravosti obrazu. Falza se vyskytují ve všech sběratelských oborech, ale třeba ve zdejším sběratelském vlákně vojenských předmětů nebo i v numismatice, jsou všichni rádi, když je někdo zkušenější upozorní na výskyt padělků. Zde v obrazech je to přesně naopak. Když někdo poukáže na pravděpodobnost falza, tak je vyvrhel. Budu rád, když nám dodatečně řeknete, jak dopadlo odborné posouzení "in natura".

Jazzdr Vašich příspěvků si velmi vážím, jsou vždy k věci a konstruktivní a mají normální slušný charakter. Samozřejmě děkuji moc všem dalším kteří mi někdy poradili s místem na obrazech. Nevadí mi, že někdo poukáže že se mu to nezdá, vadí mi ty agresivní příspěvky těch rádoby odborníků internetových hrdinů, kteří vše okamžitě odsoudí od PC, jejich příspěvky obsahují 80% takových negativ a rad at to dotyčný hodí do popelnice apod. a ještě z Vás udělají lháře a bůhvíco dalšího a neumí se ani podepsat. Psal jsem, že jsem o tom přesvědčen, že to bude v zejména kvůli původu a motivu v pořádku, ale jak jsem již psal, raději si to nechám i díky Vašim připomínkám ověřit. Fotky sem dám až na to budu mít chvíli čas, mám nemocné děti a spoustu dalších věcí na práci, chci obraz vzít ven na světlo at jsou lépe vidět detaily. I když je mi předem jasné, že někteří to šmahem odsoudí bez ohledu na vzhled či odsoudili už dopředu...

To je přesně důvod, proč se specializuji na regionální nevýznamné malíře, akademiky v nižší cenové relaci, či současné malíře, protože tam tyto věci nemusím řešit, tyto diskuze mne ubíjejí a popravdě na ně nemám ani čas raději ho věnuji svým dětem :-)

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#192 27. 2. 2025, 08:44

Nechtěl jsem zasahovat do diskuze ohledně pravosti, protože podle těch fotek se toho opravdu moc poznat nedá. Pro mě je rozhodující, jestli se mi obraz líbí nebo ne. A tenhle mě neoslovil. Čímž neříkám, že se nemůže líbít někomu jinému. Jestli se mu bude líbit kvůli známé lokalitě, nebo známému podpisu, je věc druhá.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.