Bez puncu jsou cihličky naprosto neprodejné.
Kdo je bude chtít, ten si koupí ty zaručené, o maximální ryzosti.
Proč to tak komplikujete, když je řešení naprosto jednoduché?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Jednoduše, cihličku nekoupím za aktuální cenu stříbra, aspon jsem ji nikde nenašel. Pokud použiju věci, které jsem koupil pod cenou stříbra a už je nepotřebuju, udělám si z nich slitek o jakékoliv ryzosti a ten vždy prodám u obchodníka se stříbrem např Safiny a je jedno že ryzost bude např. 730/1000. Aspoň tak to předpokládám.

Nevidím důvod, proč byste musel stříbro přetavovat do cihly. Každý, kdo nakupuje tento kov, má nějakou nádobu, kam ho hází. Každá mince má nějakou ryzost a nějaký obsah drahého kovu, všichni, kdo se o prodej a nákup zajímají, mají o těchto hodnotách přehled. Pak výpočet ryzího kovu a ceny je strašně jednoduchý, protože se jedná o důvěryhodné stříbro. Okamžikem, kdy tyto mince přetavíte do anonymní cihly, z pohledu ryzosti, vytvoříte si problémy, protože bude hůře prodejné, z hlediska množství zájemců.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Asi je to pravda, takto to mohu prodávat všem, pokud to přetavím, budu to moct prodávat pouze firmám, které si ověří ryzost, jenže ty zase mají větší provizi. Doufal jsem že někde prostě udělají ze stříbra různých ryzostí jeden slitek 999/1000 a dají punc a já pouze zaplatím nějakou tu tisícovku za tu práci. Potom by bylo po problému. Bohužel chyba.

takto to nefunguje nikde...
a pro jakoukoliv firmu by to bylo finančně nezajímavé, pokud by nešlo o desíky kilogramů
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Jestli se Vám nelíbí nádoba šrotu, pak nakupujte hezky zachovalé stříbrné mince za cenu kovu. Například levantské tolary jsou velmi hezké a možná, že budou pro případné budoucí kupce více zajímavé, než pouhé cihličky.

Nebo si to můžete přetavit sám . Nějakých 900 stupnů co je potřeba na stříbro není zase tolik. Jo měl bych na ostatní jeden dotaz. Jak se dělá když se chce oddělit ze slitiny stříbra udělat ryzí stříbro. Předpokládám že musí dosáhnout sakra vysoké teploty aby se jedna složka té slitiny začala vypařovat ..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.