Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
grasta

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2020

#1 9. 6. 2021, 20:29

Zdravím vás,
prosím o pomoc s autorem tohoto oleje na tvrdém kartonu. Vzadu to má i autorský štítek s adresou, ale i tak jsem v koncích. předem děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#2 9. 6. 2021, 20:57

Asi Vorel,
si myslím
f.

Profilový obrázek
ganmiki

Uživatel

Zaregistrován:
17. 5. 2021

#3 10. 6. 2021, 10:04

Ale Josef Vorel to nebude, ten má signaturu jinou a i styl malby.

Profilový obrázek
grasta

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2020

#4 10. 6. 2021, 15:18

Děkuji oběma za názor. Díky reakci Filomeny se mi podařilo dohledat odkaz přímo na tento obraz. Prodal se minulý rok na "Obrazy v aukci" právě pod jménem Josef Vorel. Takže Filomeno skvělý odhad a smekám. Poznámka Ganmiki mi také přijde relevantní. zatím jsem našel 6-7 jeho děl a na všech kromě tohohle je jiná signatura.
Díval jsem se do Chagalla a tam je osm Vorlů, ale i tak na toto sedí jen ten Josef. Zdá se, že klíčem by měla být ta adresa u autorského štítku a tam je Braník. V Chagallu se o něm píše, že rád maloval mj. právě v Braníku. Na netu jsem se snažil spojit uvedenou adresu s malířem či umělcem, ale nepodařilo se mi to. Pokud to bude Vorel, žák pražského UMPRUM, tak jeho ceny se pohybují od 1 do 10 tis. Obraz něco do sebe má, ale je to přesně ten moment, kdy si nejsem jistý (už delší dobu) zda se s ním skamarádím, či ne. Teď převažuje to ne.
hezký den všem
grasta

Profilový obrázek
ganmiki

Uživatel

Zaregistrován:
17. 5. 2021

#5 10. 6. 2021, 19:58

To je jak s tím mým obrazem co se ptám ve svém vlákně, já tam furt čtu Pospíšil Boža a taky má všechny ostatní signatury jiný, jediný co mě napadá, že se ( třeba nevím, možná je to blbost ) mohli "za mlada" na počátku kariery podepisovat jinak než si tak nějak našli tu svojí signaturu,kterou pak používali, ale fakt nevím no.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.