Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Nedá sa určiť presný rok výroby. Orientačne sa dá definovať skôr obdobie. S určitosťou je však možné povedať, že hojdací koník na fotografiách nebol vyrobený po roku 1940. Podobné hojdacie koníky sa už málosériovo vyrábali koncom 19. a začiatkom 20. storočia. Napríklad aj tento:
http://mojdom.zoznam.sk/gl/393831/1855369/Ako-si-sikovny-farar-opravil-a-zariadil-evanjelicku-faru-pod-Nizkymi-Tatrami

Altmanne já jsem senzidebil, protože jsem věděl už dopředu, že se určitě ozvete vy jeden kujóne .Spoléhám na starší kolegy, jako jste vy a Dochtor, že to budete pamatovat😃 No a s těmi vojáky to byl samosebou vtip, to snad každý pochopil .. Vím , že vojáci, husaři za RU měli trenažéry, ale ne takové .. tak jen, aby to někdo nevzal vážně😁

Vo viacerých expozíciách na zámkoch v Nemecku, Rakúsku, ale snáď aj v ČR sú podobné - vo svojej dobe lacnejšie verzie hojdacích koníkov, ktoré mali v izbách detí šľachty. Ešte som sa čudoval, že na konci 19. a začiatkom 20. storočia im rodičia nedopriali honosnejšie hračky... Alebo tam pôvodne boli iné a múzeá ich doplnili dobovými hračkami.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.