Dobrý den,
maminka chtěla prodat nějaké staré věci (obrazy, porcelán, sošky) do antiku a když pán přijel tak prý měl velký zájem (nebyl jsem přítomen) o dva obrazy. Jelikož se v těchto věcech nevyznáme, rozhodli jsme se požádat radu na netu. Mohl by někdo z Vás poskytnout nějaké info k následujícím obrazům?
1) Menší obraz (A_01.jpg a A_02.jpg) cca 40x40cm je z roku 1929, a autora není možné zcela přečít. První dvě písmena podpisu jsme nerozluštili zbytek vypada jako „...manský“
2) Z druhého obrazu (B_01.jpg) jsme nevyčetli nic.
Mnohokrát děkuji
Petr
Obrázky:

Jak velký zájem to byl, vyjádřeno v penězích, nebo kolik jste za to požadovali? Za 1. uzené foto obrazu se styďte jméno ještě neznamená kvalitu, která je v tomto případě neznámá. U druhého také nelze určit, zdali jde o nezvykle pojatou oblohu, nebo zda je obraz jen plesnivý. Jinak je takový slabý, nedotažený, ale rozměr jste vyčíst mohli. Bez normálního fota - viz instrukce Wjema nemá cenu se s tím zabývat.

1) První menší obrázek má rozměry 39x31cm (jen obraz bez rámu) a je celkově hodně tmavý a kreslený na dřevě. Co myslíte tím uzené foto? Za co se máme stydět? Netvrdím, že jméno autora znamená kvalitu, jen jsem chtěl poskytnou idicie co jsem vyčetl.
2) Druhý obraz má rozměry 73x41cm (jen obraz bez rámu) a je kreslený také na dřevě. Na obloze jsou zbytky červené barvy z tahů štětce ze střech domů (nevím jak to popsat).
Přesto, že jsou oba obrazy zaprášené a i možné špinavé, nezdá se mi ze by na nich byla plísen (tu jsme nalezl jen v rámu prvního obrázku).
Jak jsem již psal, pána jsem osobně nepotkal, ale.. primárně si přijel pro staré housle po dědovi. mimo jiné si obrazy vyfotil a ještě večer volal že si pro ně ráno přijede a ať určíme cenu. Toť vše, více bohužel nevím.

Treba lepšie fotky.Prvý je tmavý,signatúru vlastne vôbec nevidíme a tretí má
na oblohe akési čierne fľaky,"objekty",možno to myslel stepe.
A nejaký detail:tú tetku,chalupu,kus lúky alebo oblohy.Čo sa na takéto fotky dá povedať,resp.ako môže niekto niečo podľa nich zhodnotiť (ohodnotiť)?😉
-s-
Obrázky:

Jardellli, jelikož jste chytrý filuta a pílí jste se vypracoval k mistrovským fotkám, tak mu ještě poraďte, jak vyrobit kvalitní foťák z trychtýře, sklenice od leča a krabice od krému na boty. Pan PetrBK jak je zřejmé fotí ještě nějaký zastaralým modelem na karbid vápníku. Historie bude psát: Drtikol, Saudek, Jardelll !

Stepe,děkuji za uznání a k přiřazení k velikánům Českého umění.Pan PetrBK si vzal jistě k srdci Váš výše uvedený příspěvek a vloží adekvátní snímky pro určení dvou děl,které se Vám zdáli „nedotažené,slabé..“Přes nekvalitní fotky se mě líbí a možná stepe budete překvapen a obrazy budou od aukčních malířů.Jo a nemračte se na svět stepe,vždyť je svět růžovej.PS:všichni nemaji apple jako vy stepe a neměli to štěstí vystudovat AVU...:-)

Přeji všem hezký večer a děkuji za reakce, které jsem si vzal k srdci a obrazy přefotil na denním světle bez použití mobilu… :-) Ale musím tě opravit, jardelll, nebylo to na popud od stepe. Neboť některé příspěvky prostě nelze brát zcela vážně a to i když jsou od takových odborníků jako je stepe. Každá diskuse má svého místního “chytrolína”, který má vždy pravdu a je z pravidla neuvěřitelně vtipný… s tím nic neuděláme. Ale raději k obrazům.
K velkému obrazu bych ještě chtěl doplnit dvě informace:
a) červení barva v obloze je prosvítající podkladová barva;
b) po vyjmutí obrazu z rámu jsem našel podpis (pro mne nečitelný) s letopočtem 1922.
Děkuji
P.
PS: To stepe: foťák z krabice od bot, tzv. dírkova komora je super věc a jsou z toho opravdu skvělé fotografie, moje děti to milují. Jen je to občas trochu nepraktické, když v kufru vezete 20 pprázdných krabic of bot. :-)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.