Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#31 27. 11. 2011, 22:16
:twisted: 😈 😈 😉

Dráčku, tím samozřejmě nemíním nikoho ze stálých členů tohoto sběratelského fóra, pro které jsou zde dveře vždy dokořán, s přátelským úsměvem a tolerantním přístupem😃 Viz třeba takový Maxmilian, Korunka či Tvoje maličkost😉

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#32 27. 11. 2011, 22:32

Já jsem zastáncem toho, že někdy je drsnější přístum v některých tématech potřeba a větší ochoty tu mnozí někdy zneužívají, ale jinak děkuji. 😃

Minimálně pokud někdy něco po někom chci, tak se dle toho chovám(zejména pokud to má být ještě zadarmo) a také se snažím dodat slušné vstupní informace, aby na to bylo vůbec možné kvalifikovaně reagovat(platí pro každý obor!). Ostatně na mnoha dotazech je vidět často lennost tazatelů se to snažit samostatně vůbec najít(třeba na netu) a raději otravují zde(ať hledají jiní...).
Třeba "miluji" typický styl dotazu: Mám starou modrou známku, snad rakouskou a prý vzácnou jaká je její cena?(a bez fotky)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#33 27. 11. 2011, 22:47

Mně se dnes už od rána honí v hlavě jedna písnička od Hegerové, nevíte jak se jmenuje?😋

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#34 27. 11. 2011, 23:10

Co se tyka vyse probirane otazky tak pravda bude asi nekde uprostred. Je samozrejme bez diskuze, ze pokud ma nekdo zajem si zde nechat ohodnotit minci, obraz, znamku ci neco jineho by mel dodat relevantni podklady k ohodnoceni. Na druhou stranu je nutne si uvedomit, ze pokud se nekdo dejme tomu numismatice nevenuje a nahodou se mu dostane do ruky kuprikladu stredoveka mince, tak pro nej muze byt problem rozlusit pripadny opis/obraz atd. Tudiz nejake hledani na netu nerkuli aukcnich a specializovanych serverech je pro nej spanelska vesnice. Fora jako toto pak existuji mimo jine z tohoto duvodu, aby se na zde diskutujici odborniky mohl podobny clovek obratit. Casto se bohuzel setka s nejakou jedovatou poznamkou typu "najdi si to sam; co takhle net" a pod. Zde musim souhlasit s Jaromirem, ze diskuter vypoustejici obdobne komentare by to mel radeji mlcky prejit a venovat se jinym tematum. Jen na okraj bych chtel uvest, ze zrovna Wjema se toto netyka - ten co jsem mel moznost sledovat celkem ochotne na pozadavky o oceneni odpovida (byt nekdy sveraznyn stylem - a la dr. House;)...

Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#35 28. 11. 2011, 09:09

Měli bychom umět psychicky zvládnout i dotazy typu - cituji Dráčka:
"Třeba "miluji" typický styl dotazu: Mám starou modrou známku, snad rakouskou a prý vzácnou jaká je její cena?(a bez fotky)"
Také si myslím, že můžeme být sami sebou a nemusíme slepě kopírovat ani matku Terezu, ani doktora House. Prostě, pokud se nám dotaz nelíbí, tak jej nejlépe ignorovat. Někdy trochu ironie debatu osvěží, ale neměli bychom si plést ironii s arogancí.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.