Zdravím, dovolím si přerušit tuhle nekonečnou debatu o jedné dvacetikoruně, uznávám, že je pro mnoho z Vás předůležitá, na druhé straně pro mnoho z nás zase ne, proto by si podle mě zasloužila svoje speciální samostatné místo v sekci bankovek a tomuhle tématu bych vrátil jeho původní účel, a to různé zajímavosti (množné číslo) na aukcích. Dnes se objevila jedna zbrusu nová:
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=590486208&msg=E-mail byl úspěšně odeslán
cena je asi kvůli bodům, ale proč je tak tajné to sériové číslo?

Omlouvám se,ale ještě jeden příspěvek k 20 Kčs 1926.Teď již s jistotou mohu říct,že písmeno série nebylo tištěno vždy pod středem nápisu SÉRIE.Podle nabízené 20 Kčs 1926 v 29. aukci Filatelie KLIM je tam s jistotou jednopísmenková série U tištěna mimo střed,téměř na úplném levém kraji pod písmenem S.Zároveň se 100% jedná o tisk Haase,podle grafiky písma.Takže uložení označení série nerozhoduje a ani nerozlišuje tiskárny.

taky se omlouvám, za tento příspěvek - ale chtěl bych mít Vaší jistotu , písmeno s číslem se tisklo najednou, proto mi je divný že že někdy je písmeno v ose ( viz např. klim 31. 20/26 ser C , moje K , a další dvacky mejch kamarádů ) a naproti tomu se v poslední době vyskytuje dost vyosený / Q klim 29, U bankovky CZ nebo E který sem viděl v pondělí v Praze spolu s dalšíma 5 který byly jasně levý / Beru to , že mezi základním tiskem tyhle bankovky a červeným tiskem serie a číslovače může bejt až 4 mm odchylka - ale to jednopísmeno má bejt v ose číslovače. Pokud mi realně někdo vysvětlí proč osa číslovače u různých serií někdy míří někdy do osy písmene a někdy " jakoby " do osy dvojpísmene , přestanu být skeptikem.

Pánové - štěstí (jak se říká) přeje připraveným - shodou náhod jsem ráno koukal na nové aukce - upoutala mě tato
za cenu kup teď - 490 Kč. No, neváhal jsem :-) ... jen mě překvapilo, že do toho nešel nikdo přede mnou, až pak mě upoutalo, že jsem druhý, kdo si aukci zobrazil... holt tyhle náhody já rád
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.