jano7B9 napsal/a:
Lukas hovorim o pocite bezpecnosti v spolocnosti, statistiky nepoznam , ale pripada mi ze jednoducho bolo menej zlocinov ako dnes. Moze to byt subjektivny dojem, ze dnes sa o nich informuje viac.Co je urcite pravda, ze sudy pracovali rychlejsie. Nie ako dnes.ked sa caka na rozsudok 10 rokov...
Vrchol je, ked stat ide stavat dialnicu a nejaky pytomec si postavy hlavu a nechce predat pozemok statu. A tak sprosty stat namiesto vyvlastnenia zastavi stavbu, caka 5 rokov a potom mu zaplati trojnasobnu sumu...
Voloda - necakal som ze niekto dokaze spochybnit to co som spominal. Ty si unikat.
Zareagujem len na zdravotnictvo, na ostatne nemam chut. Dnes aj vtedy sa platilo z dani. Dnes ale musis doplatit aj z vlastneho. Viac k tomu netreba 😉
ano, je to jen tvůj pocit.
zajímalo by mě, která kauza čekala na rozsudek 10 let?
a chápu, že k ostatnímu se nedokážeš/neumíš vyjádřit (byť to můžeš maskovat za svoji nechuť).
chápu, ale, ono je to těžké, když tě, například komunisticky orientovaní rodiče vychovávají se své víře. ale jednou přijde doba, kdy je potřeba se ke světu postavit kriticky, nenalhávat si a udělat si vlastní názor. no a pak ta chvíle bude častější. a když jsi fakt borec, tak dokážeš přiznat i vlastní chybu a jít dál...

jsem měl zato, že jsi se, alespoň vydával, za autora textu o "Malý, blbý, žlutý míček."
tak pokojnou šichtu, ta moje dnes vyšla víc než dobře .)

jano7B9 napsal/a:
Evropa - vsetky veci tu uz boli spomenute, pre aj proti od viacerych ludi.
Asi je tu ozaj niekto blby a neumi desifrovat. Nechapem preco by som nemohol poukazovat na minuly aj na dnesny rezim , a ich vyhody a nevyhody ,ked som presvedceny , ze ani jeden rezim si ludia tak nepredstavovali ked si ho volili.
Dal jsem Vám šanci, abyste si mohl zachovat tvář, ale nevyužil jste toho.
Srovnávat jistý vývoj samozřejmě jde, ale muselo by to být za předpokladu faktologických znalostí, které Vám chybí. A závěrem, pokud někdo napíše, že tyto dva režimy jsou stejně zločinné, pak nemá základní znalosti, nebo je ovlivněn stalinským myšlením, které jste podpořil souhlasem s terorem vůči oponentům. Nepodstatnou skutečností je dále obhajoba zištných praktik, na úkor lidských hodnot.
Dále Vás prosím, neurážejte.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Voloda ty si fakt uboziak, preto ti nebudem vyvracat tvoje tvrdenia ktorymi si mi oponoval. Nedokazal si pochopit zdravotnictvo tak nedokazes ani ostatne. A pliest sem mojich rodicov ktory sa osobne zucastnili v 88 a 89 na protestoch v radoch demonstrantov uz ubohe . je to asi tak ubohe , ze nedokazes a to si podaj ruku a potlapkavajte sa po pleciach jednoducho nedokazes pochopit ze ja tu komunisticky rezim nevychvalujem. Tak ako kazdy rezim , prva republika, slovensky stat alebo sr mal svoje pozitiva aj negativa
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

V justici nastoupily po r.48 tzv. dělnické kádry - lidé bezvýhradně oddaní režimu. Výsledkem toho byl úpadek odbornosti a kvality justiční práce. Většina z nich prošla jen krátkodobými kursy nebo pouze absolvovala několik přednášek ba dokonce se seznámila pouze s jejich texty. Z dělníka se stával prokurátor v "Právnické škole pracujících" ani ne za rok.... Ve fabrikách se často konaly i čestné soudy většinou se skupinou soudruhů, kteří pošpinili dobré jméno dělnické třídy .... Později stačil i jen pouhý telefonát z OV a soudce jen plnil příkazy - tak jak píše Evropa 1. Když už náhodou zasloužilému soudruhovi hrozil postih příp.vězení - byl včas omilostněn.
A ona je tu paralela i s dnešní dobou - titul z práv za pár měsíců, st.zástupci i soudci mnohdy s podivnými rozhodnutími případně nekonající až do promlčení, poslední amnestie býv.hradního narcise atd.

Evropa - urazit sa mozes jedine sam . ked si precitas po sebe tie blbosti tu pises a snazis sa mi tu nanutit. Zjavne ta o historii a objektivite ucili malo, alebo si mal jednofarebnu kniznicu, ty stalinista :-)
A bitie demonstrantov si daj zaramovat a tes sa z toho ako ti tu je dnes dobre a co vsetko pre teba ti demonstranti vybojovali .
Koniec
.
Hanz ale s tymi sudmi a co pises po 48 suhlasim. To je nepopieratelny fakt.
Ale v osemdesiatych rokoch hovorit o neobjektivite sudov, bez obhajoby je blbost
... Som tu deň a noc ...

a 15 rocna kauza ti bude stacit?
http://www.noviny.sk/c/krimi/anna-sa-sudi-uz-patnast-rokov
... Som tu deň a noc ...

jano7B9 napsal/a:
Evropa - urazit sa mozes jedine sam . ked si precitas po sebe tie blbosti tu pises a snazis sa mi tu nanutit. Zjavne ta o historii a objektivite ucili malo, alebo si mal jednofarebnu kniznicu, ty stalinista :-)
A bitie demonstrantov si daj zaramovat a tes sa z toho ako ti tu je dnes dobre a co vsetko pre teba ti demonstranti vybojovali .
Koniec
Malý výlet do historie.
Gotwald začal obhajovat Stalina již ve třicátých letech (známé jsou jeho projevy při volbě presidenta). Po válce, s spolu s Dimitrovem patřili mezi jeho největší obdivovatele. Po smrti Stalina došlo v Sovětském svazu k určitému kritickému zhodnocení Stalinova života. V Československu ale k ničemu podobnému ve vztahu k našim Stalinistům nedošlo. K. Gotwald byl stálou a nezpochybnitelnou ikonou (viz jeho portréty při sjezdech KSČ, název města s jeho jménem, které vydrželo až do skončení komunistické moci). V roce 1989 (?) byla vydaná nová 100 Kčs s jeho portrétem atd. Tedy kdo obhajuje v té nejbrutálnější podobě předlistopadové komunisty, pak musí požítat s označením Stalinista.
Ještě jednou prosím o neurážení mé osoby.
Dále jste si mohl všimnout, že Vám vykám, nevydím tedy důvod, abyste mě tykal. Já si to nepřejí. S lidmi podobných názorů a zastávání pokřivených hodnot nejsem žádný kamarád.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

jano7B9 napsal/a:
Koniec
.
Hanz ale s tymi sudmi a co pises po 48 suhlasim. To je nepopieratelny fakt.
Ale v osemdesiatych rokoch hovorit o neobjektivite sudov, bez obhajoby je blbost
Na sklonku komunistického režimu např. v případě sporu disidenta s režimem měl typický soudce tendenci celou věc zahrát "do autu", tedy najít nějakou procesní kličku, na jejímž základě mohl žalobu odmítnout. Takže posun tu zcela jistě byl oproti dřívějším letům, co se týče soudců a možnosti obhajoby - výsledek byl i tak často nepředvídatelný.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.