Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#11 13. 5. 2021, 16:00

Řekla bych průměrná Madonka. Majlant v tom určitě nebude, ale na vyhození to taky není. Do NG s tím chodit nemusíte, ale nějaký restaurátor by to vidět měl. Ostatně jenom on vám z toho zase udělá obraz.
Bohužel, není vyloučeno, že jenom jeho práce se vám při prodeji obrazu ani nemusí "vrátit".
To je realita dnešního trhu s uměním.
(PS: já v tom v těchto podmínkách vidím spíš max. 19. století)

Profilový obrázek
klejda100

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2016

#12 16. 5. 2021, 11:55

.. církev při restitucích nic neukradla ,bylo jí vráceno to co jí ukradli komouši, nicméně vracet něco po 60 ti letech je holt trochu komplikované..

Profilový obrázek
pepegonzales

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2019

#13 16. 5. 2021, 19:53

Komouši pouze okradli monstr zloděje který kradl celá staletí předtím. Asi neznáte historii. Přečtěte si např. něco o církevních procesech proti čarodějnictví kdy byl obětem těchto procesů zabavován majetek, který si církev takto přivlastnila. Takže je to asi takto: Malý zloděj (komouši) okradli velkého zloděje (církev) a super zloděj (Kalousek) jim to zase vrátil.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#14 16. 5. 2021, 22:01
Komouši pouze okradli monstr zloděje který kradl celá staletí předtím. Asi neznáte historii. Přečtěte si např. něco o církevních procesech proti čarodějnictví kdy byl obětem těchto procesů zabavován majetek, který si církev takto přivlastnila. Takže je to asi takto: Malý zloděj (komouši) okradli velkého zloděje (církev) a super zloděj (Kalousek) jim to zase vrátil.

Jasně soudruhu. Dobře máte naštudovaného Lenina i Stalina.

Profilový obrázek
pepegonzales

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2019

#15 17. 5. 2021, 11:45

Soudruhem jsem nikdy nebyl a s tímhle nemá Lenin ani Stalin nic společného (viz. níže), to je citace z historických pramenů.
Podle historických pramenů na Jesenicku zahynuly v plamenech zejména v druhé polovině sedmnáctého století stovky lidí. Upálení více než 250 lidí, kterému předcházelo kruté mučení, měl mít na svědomí inkvizitor Jindřich František Boblig z Edelstadtu. Bylo zde upáleno několik set čarodějnic a čarodějníků a jejich majetek následně připadl katolické církvi.

Profilový obrázek
jaran

Uživatel

Zaregistrován:
7. 5. 2013

#16 17. 5. 2021, 12:33
Soudruhem jsem nikdy nebyl a s tímhle nemá Lenin ani Stalin nic společného (viz. níže), to je citace z historických pramenů. Podle historických pramenů na Jesenicku zahynuly v plamenech zejména v druhé polovině sedmnáctého století stovky lidí. Upálení více než 250 lidí, kterému předcházelo kruté mučení, měl mít na svědomí inkvizitor Jindřich František Boblig z Edelstadtu. Bylo zde upáleno několik set čarodějnic a čarodějníků a jejich majetek následně připadl katolické církvi.

:) Chování církví u mne vyvolávalo averzi...a taky jsem nebyl soudruh.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#17 17. 5. 2021, 12:50

Za komunistů jsem byl na straně církve protože trpěla stejně jako já.
Pak jsem žil v zemích kde církvi nikdo neubližoval a zjistil co je to za pakáž.
Na jejich obranu lze uvést snad jen záchranu kulturních památek 🙄

Profilový obrázek
Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

#18 17. 5. 2021, 13:05

napsal/a:
Bylo zde upáleno několik set čarodějnic a čarodějníků a jejich majetek následně připadl katolické církvi.

A na tom jste byl kde? Většinu majetku si rozdělilo panstvo (a samozřejmě Boblig). Inkviziční tribunál spadal pod jurisdikci Apelačního soudu v Praze. Nechci se tvářit, že s tím církev nic neměla, ale zdá se mi, že by jste si o tom mohl alespoň něco seriózního přečíst a ne se ohánět svými dojmy, které vykládáte za fakta.

To stejné platí o vašich dalších výkřicích do tmy ala "velkozloděj" a podobně. Hleďte si raději tématu diskuze....

Profilový obrázek
pepegonzales

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2019

#19 17. 5. 2021, 14:15
Za komunistů jsem byl na straně církve protože trpěla stejně jako já. Pak jsem žil v zemích kde církvi nikdo neubližoval a zjistil co je to za pakáž. Na jejich obranu lze uvést snad jen záchranu kulturních památek 🙄

Záchranu kulturních památek asi ano, ale to ostatní? Máme chalupu v Jižních Čechách a nepřál bych Vám vidět jak se církev stará o lesy, které jí byly vráceny v rámci restitucí. Na jedné straně cesty, ve státním, relativní pořádek a na druhé straně cesty v církevním bordel, kůrovec a zase bordel 🙄

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.