Řekla bych průměrná Madonka. Majlant v tom určitě nebude, ale na vyhození to taky není. Do NG s tím chodit nemusíte, ale nějaký restaurátor by to vidět měl. Ostatně jenom on vám z toho zase udělá obraz.
Bohužel, není vyloučeno, že jenom jeho práce se vám při prodeji obrazu ani nemusí "vrátit".
To je realita dnešního trhu s uměním.
(PS: já v tom v těchto podmínkách vidím spíš max. 19. století)

Komouši pouze okradli monstr zloděje který kradl celá staletí předtím. Asi neznáte historii. Přečtěte si např. něco o církevních procesech proti čarodějnictví kdy byl obětem těchto procesů zabavován majetek, který si církev takto přivlastnila. Takže je to asi takto: Malý zloděj (komouši) okradli velkého zloděje (církev) a super zloděj (Kalousek) jim to zase vrátil.

Jasně soudruhu. Dobře máte naštudovaného Lenina i Stalina.

Soudruhem jsem nikdy nebyl a s tímhle nemá Lenin ani Stalin nic společného (viz. níže), to je citace z historických pramenů.
Podle historických pramenů na Jesenicku zahynuly v plamenech zejména v druhé polovině sedmnáctého století stovky lidí. Upálení více než 250 lidí, kterému předcházelo kruté mučení, měl mít na svědomí inkvizitor Jindřich František Boblig z Edelstadtu. Bylo zde upáleno několik set čarodějnic a čarodějníků a jejich majetek následně připadl katolické církvi.

:) Chování církví u mne vyvolávalo averzi...a taky jsem nebyl soudruh.

napsal/a:
Bylo zde upáleno několik set čarodějnic a čarodějníků a jejich majetek následně připadl katolické církvi.
A na tom jste byl kde? Většinu majetku si rozdělilo panstvo (a samozřejmě Boblig). Inkviziční tribunál spadal pod jurisdikci Apelačního soudu v Praze. Nechci se tvářit, že s tím církev nic neměla, ale zdá se mi, že by jste si o tom mohl alespoň něco seriózního přečíst a ne se ohánět svými dojmy, které vykládáte za fakta.
To stejné platí o vašich dalších výkřicích do tmy ala "velkozloděj" a podobně. Hleďte si raději tématu diskuze....

Záchranu kulturních památek asi ano, ale to ostatní? Máme chalupu v Jižních Čechách a nepřál bych Vám vidět jak se církev stará o lesy, které jí byly vráceny v rámci restitucí. Na jedné straně cesty, ve státním, relativní pořádek a na druhé straně cesty v církevním bordel, kůrovec a zase bordel 🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.