Dobrý den, tak jsem se zkusil podívat na ten okraj rámu pod lepenku a myslím že je tam původní (nažehlené) plátno vidět, viz. foto. Ještě jsem udělal pár fotek malby v detailu. Děkuji všem za jejich názory a určitě dám vědět co mi k obrazu řekne paní restaurátorka se kterou jsem domluvený že jí přivezu obraz ukázat. Nějaké staré malby už restaurovala tak mi určitě poradí zda s tím jde něco udělat. Ještě bych chtěl, v návaznosti na některé příspěvky, podotknout že můj dotaz nesměřoval k posouzení kvality malby nebo polemice o tom zda jde o kopii... atd., ale zda lze nějak oživit barvy. Obraz jsem kupoval na chalupu ke starému interiéru pro potěšení, protože se mi líbil. A myslím že to je smysl všech obrazů, tzn. aby se líbil majiteli bez ohledu na názory odborníků🙂

Ano, jde o starý, podlepený obraz. Zdá se, že tam je i papírová mezivložka. V detailu se to jeví jako velmi zajímavá malba. Jsou tam viditelné přemalby. Předpokládám, že kolegyně bude postupovat dostatečně opatrně.
Celkově se mi ten obraz moc líbí. Na chalupě ten ho nenechávejte😉

Zde není co promíjet, z Vaší odpovědi je jasné, že máte pravdu, děkuji za perfektní poučení. Snad se mi ale podařilo (i když jen laicky) poukázat na to, že ten obraz může mít slušnou hodnotu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.